Ev Üniversite Yenilenebilir enerji sistemleri için yüksek performanslı yöntemler geliştirilecek
Üniversite

Yenilenebilir enerji sistemleri için yüksek performanslı yöntemler geliştirilecek

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) TÜBİTAK tarafından desteklenen projesiyle hidrojen üretimi ve yakıt pili uygulamaları için yüksek performanslı yöntemler geliştirilecek.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanımı için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bulut yürütücülüğündeki proje, TÜBİTAK 1002- B Hızlı Destek Modülü programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
“Seryum Bazlı Metal Organik Kafes (Ce-BTC) Destekli NiRh Nanoparçacıkların Sentezi, Tanımlanması, Hidrazin Boranın Tam Bozunma Tepkimesinde Katalitik Etkinliği ve Elektrokimyasal Analizlerinin İncelenmesi” başlıklı proje ile hidrojen üretimi ve yakıt pili uygulamalarını etkileyen parametreler araştırılacak. Yüksek performanslı katalizör geliştirilmesi hedefiyle yapılacak incelemelerde, BARÜ Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yurderi ile doktora sonrası araştırmacısı Dr. Aykut Çağlar çalışmalara katkı sunacak.

Proje hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bulut “Alternatif enerji kaynaklarına yönelimin giderek arttığı günümüzde farklı yöntemlerle yenilenebilir enerji kaynaklarını daha verimli kullanmak mümkündür. Geleceğin önemli enerji kaynaklarından biri olan yakıt pillerinin performansını artırmak bu noktada bizlere büyük avantajlar sağlamaktadır. Yürüteceğimiz çalışmalarla anot katalizörü üzerindeki malzeme karakterizasyonu ve katilik etkileri araştıracağız. Böylece proje kapsamında elde ettiğimiz sonuçların yüksek performanslı katalizör sistemlerinin geliştirilmesine katkı sunacağına inanıyoruz. Bu düşüncelerle bilimsel çalışmalarımızda bizleri daima teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Mehmet Zahmakıran’a teşekkür ediyorum” dedi.

Projede emeği geçenleri tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Bartın Üniversitesi olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının sürdürülebilir ve etkin kullanımı üzerine yeni yaklaşımlar geliştiriyoruz. Modern yöntemlerin kullanıldığı çevreye duyarlı uygulamaların kullanımını destekliyor, farklı çalışmalarla enerji verimliliğini artırmayı hedefliyoruz. Bu noktada hidrojen üretimi ve yakıt pili uygulamalarına yönelik projeleri dolayısıyla Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bulut ve proje ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Kurumsal ilerleyişimize sunduğu değerli katkılar için Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Karakaş’a teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere daha iyiye ulaşma noktasında daima destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Orhan Aydın’a teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

pexels-ezekixl-akinnewu-1006202-380x380

Dilruba

Phasellus tellus tellus, imperdiet ut imperdiet eu, iaculis a sem Donec vehicula luctus nunc in laoreet

Trending Now

Hot Topics

İlgili Makaleler

Üniversite

Karabük Üniversitesi voleybol takımları lige galibiyetle başladı

Karabük Üniversitesi erkek ve kadın voleybol takımları, Türkiye Üniversite Federasyonu tarafından Kastamonu...

Üniversite

KBÜ öğrencileri TİKA’da teknik incelemelerde bulundu

Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü, ÜNİDES bünyesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı...

Üniversite

KBÜ Türk dünyasının kardeşlik köprüsüne ev sahipliği yaptı

Karabük Üniversitesi Cengiz Aytmatov Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Karabük...

Üniversite

KBÜ ve Universiti Sains Malaysia arasında ortak akademik çalışmalar sürüyor

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde Universiti Sains Malaysia’dan Doç. Dr. Zaini Halim’in katılımıyla...