İhracat Koçluğu için MEVKA Destekleri Devam Ediyor
Konya Ticaret Odası Dış Ticaret Merkezi tarafından firmalarımıza uzun zamandır sunulmakta olan İhracat Koçluğu hizmeti 2021-2022 yıllarında olduğu gibi 2023 yılında da Mevlana Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmektedir.
İhracat Koçluğu MEVKA desteğinden faydalanmak isteyen firmalarımızın,
- En az 10 sigortalı çalışanı bulunmalı,
- Dahan önce kendi adına ihracat yapmamış olmalı
- Ürünü ile ilgili dünya ticaret hacminin en az 1 milyar USD olmalı
- KTO Dış Ticaret Merkezi’nden uygunluk belgesi alması gerekmektedir.
Destek başvurusu yaparak hak kazanan firmalara KTO Dış Ticaret Merkezi tarafından 6 ay boyunca İhracat Koçluğu hizmeti verilmektedir. 5. Teknik Destek Programı kapsamında bu destekten faydalanmak isteyen firmalar 0332 221 02 25 numaralı telefondan iletişime geçebilirler.
İhracat Koçluğu Nedir?
Dış Ticaret Merkezi çalışanları tarafından 2020 yılında firmalarla yapılan çalışmalar ve görüşmeler neticesinde, ilimizde faaliyet gösteren ve ciddi anlamda nitelikli ürün üreten firmaların sırf ihracatı bilmediklerinden ve dış ticaret departmanlarının olmamasında ihracata yönelmedikleri tespit edilmiştir. Bu bağlamda firmalarımızın ihracat için departmanlarının oluşturulması ve bu departmanda istihdam edilecek personelin eğitimin sağlanması için bir çalışma yapılması kararlaştırılmıştır.
Verilmesi planlanan bu hizmetteki temel amaç, dış ticaret birimi olmayan veya birimini yeniden yapılandırmak isteyen firmalara nitelikli bir dış ticaret birimi oluşturmak, oluşturulan birimde istihdam edilecek personel veya personellerin eğitimlerini sağlamak ve nihai hedef olarak da firmaya ilk ihracatını yaptırarak, firmayı ihracat serüveninin içine sokmaktır. Dış ticaret merkezi bu hizmet kapsamında firmaya 1 aya yayılmış teorik ve uygulamalı eğitim hizmeti ve 3 aya yayılmış ihracat pazarlaması destekleme ve 1 adet ihracat çalışmasına destek hizmeti sunacaktır. Hizmet, firmanın Dış Ticaret Merkezi nezaretinde ilk ihracatını yapmasıyla son bulacaktır.
Bu hizmet için ön çalışmalar yapılmış hizmet içeriği ve etapları belirlenmiştir. Ayrıca firmanın istihdam edeceği personelin hangi konularda eğitim alması gerektiği ve konuş başlıkları belirlenmiştir. Hizmet alacak firma ön görüşmeye çağrılacak çeşitli sorularla dış ticarete bakış açısı tespit edilecektir. Akabinde firma ziyaret edilecek ve firmanın fiziksel olarak uygulamaya uygun olup olmadığı tespit edilecektir. Son noktada, yapılan incelemeler ve görüşmeler neticesinde firmanın bu hizmeti almaya uygun olup olmadığı kararlaştırılacak ve eğer firma uygunsa süreç başlatılacaktır. Aksi durumda firmanın eksikleri raporlanacak ve bu eksiklikler tamamlananınca hizmette faydalanabilecekleri bildirilecektir. Firmalar ilk etapta olumsuz sonuç alsalar bile, Dış Ticaret Merkezi tarafından yapılan incelemeler sonucunda eksikliklerini görecek ve hizmet almamış olsalar bile dolaylı bir yönlendirme ve danışmanlık hizmetini de almış olacaklardır.
MEVKA 5. Teknik Destek Programı başvuruları 31 Ekim tarihine kadar devam edecektir.
Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.
yorum Yap